Banana crumble
Priprema prema uputama autorice:
Maslac otopite na laganoj vatri u tavi koja vam stane u pećnicu. Dodajte smeđi šećer i miješajte dok se ne otopi, oko 3 minute. Umiješajte cimet i sol. Pažljivo dodajte sok od naranče. Kuhajte smjesu oko jedne minute dok se malo ne zgusne. Dodajte komade banane u tavu i lagano ih promiješajte dok se smjesa ne prožme po bananama.
Ravnomjerno rasporedite banane i umak u tavi. Uklonite tavu sa štednjaka i ravnomjerno pospite Crumble po bananama. Stavite tavu u prethodno zagrijanu pećnicu na 175° i pecite dok Crumble ne postane zlatno smeđe boje, oko 20 minuta. Na još topli crumble stavite 2 kuglice sladoleda i poslužite odmah.
Ovaj desert možete pripremiti unaprijed, samo ispecite neposredno prije serviranja.