Beef Wellington
Obilno posolite i popaprite biftek. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na visokoj temperaturi i prepecite biftek sa svih strana oko 60 sekundi, dok ne dobije lijepu boju. Prebacite meso na tanjur, premažite biftek sa svih strana Dijon senfom i stavite ga u hladnjak da se ohladi.
Jako sitno nasjeckajte luk i šampinjone. Otopite maslac i dodajte luk i gljive. Kuhajte oko 20 minuta dok višak tekućine ne ispari. Začinite solju i crnim paprom, a zatim stavite u hladnjak na 15 minuta da se ohladi.
Na radnu površinu postavite prozirnu foliju dvostruko veću od bifteka. Složite kriške pršuta u pravokutnik preko folije i ravnomjerno premažite smjesom gljiva. Postavite biftek na donji rub pršuta i uz pomoć folije čvrsto zarolajte. Zatvorite krajeve folije i stavite u hladnjak na 30 minuta.
Otvorite lisnato tijesto i premažite rubove smjesom od jaja. Skinite foliju s bifteka i postavite ga na donji rub lisnatog tijesta te zarolajte meso u tijesto. Premažite roladu ostatkom jajeta i pospite krupnom soli.
Pecite Wellington 30 - 35 minuta na 200 °C, pa ostavite da odmori 15 minuta prije rezanja i posluživanja.