Bezglutenske tortilje od crvene leće
Isperite crvenu leću i ostavite da se namače i 3-4 sata (ili preko noći).
Stavite ocijeđenu leću u blender s 240 ml vode i 2 prstohvata soli i blendajte smjesu 2 minute, dok ne postane potpuno glatka.
Tavu zagrijte na srednjoj vatri pa namastite s malo ulja. Smanjite temperaturu, ulijte oko 1 dl smjese i rasporedite je po tavi.
Pecite oko 3 minute dok se rubovi ne počnu odvajati od tave, a zatim pažljivo okrenite tortilju i pecite još minutu. Pečenu tortilju stavite na tanjur i prekrijte da se ne suši.
Ponavljajte postupak s preostalom smjesom.
Tortilje možete puniti sastojcima po želji, sa svime se dobro slažu!
Mi smo odabrali punjenja bogata proteinima te time dobili ne samo ukusan već i nutritivno kvalitetan obrok - isprobajte i uživajte!
- recept za Bezglutenske proteinske tortilje s lososom
- recept za Bezglutenske proteinske tortilje s jajima
- recept za Bezglutenske proteinske tortilje s piletinom
Pogledajte i video recept kako pripremiti proteinske tortilje od crvene leće te kako iste možete napuniti lososom,jajima ili piletinom.