Bijela pizza s podlogom od cvjetače
Cvjetaču usitnite na manje komade te samo cvjetove sameljite u multipraktiku. U veću tavu ulijte maslinovo ulje, dodajte mljevenu cvjetaču i posolite. Dinstajte na srednjoj vatri, 10 minuta, dok cvjetača nije omekšala i dio tekućine je ispario. Prebacite na nekoliko slojeva kuhinjskog papira ili čisti kuhinjski ručnik i lagano pritisnite s drugim slojem papira tako da ocijedite još tekućine. Mlakoj smjesi dodajte jaje, naribanu mozzarellu, ribani sir i origano. Dobro promiješajte. Na plehu, na papiru za pečenje oblikujte smjesu u krug promjera oko 30 cm.
Pecite 30 minuta na 200°C, dok se ne osuši i ne dobije boju. Uz pomoć papira za pečenje prevrnite podlogu i pecite drugu stranu 10 minuta.
Promiješajte Protein plus Skyr, sitno sjeckani češnjak, origano, sol i maslinovo ulje. Na podlogu dodajte pripremljeni namaz, narezanu mozzarellu, šunku, sitno sjeckane šampinjone i trake tikvice. Vratite u pećnicu i pecite još 15 minuta, dok nadjev nije zapečen.
Pečenu pizzu nadjenite K plus rikulom i bosiljkom.
Video recept pogledajte u nastavku, a više inspiracije za video recepte pogledajte na našem YouTube kanalu.