Ćevapi u domaćim lepinjama s umakom od jogurta
Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i sodom bikarbonom. Dodajte mu jogurt pa umijesite tijesto.
Podijelite na 8 dijelova pa uz pomoć valjka i brašna izvaljajte dijelove u ovale.
Slažite na tanjur posipajući brašnom da se ovali ne slijepe.
U ostatak jogurta dodajte jako sitno nasjeckan mali režanj češnjaka i lagano posolite i popaprite. Rajčice narežite na kriške.
Na srednjem žaru na roštilju pecite ćevape okrećući ih često tako da se ravnomjerno ispeku sa svih strana. Uz ćevape pecite i lepinje, po par minuta sa svake strane, dok nisu dobile lijepu boju, ovisno o snazi žara. Preokrenite ih kada vidite mjehure.Lepinje umotajte u čistu kuhinjsku krpu, da omekšaju.
Na lepinju stavite malo umaka od jogurta, rajčicu, ćevape i mentu po želji.
Dobar tek!