Cheesecake u čokoladnom jajetu
Čokoladno uskršnje jaje podijelite na pola uz pomoć noža kojeg ćete zagrijavati vrućom vodom. Stavite ih na tanjur koji može stati u hladnjak i učvrstite ih kuhinjskim papirom ispod kako se ne bi ljuljala.
Maslac otopite i pomiješajte s mljevenim keksom. Podijelite ravnomjerno između uskršnjih jaja i nježno utisnite u dno. Stavite ih u hladnjak da se sloj stegne.
U zdjeli pomiješajte krem sir i šećer. Umiješajte ekstrakt vanilije, limunov sok i koricu. Na kraju, pjenjačom dobro umiješajte vrhnje za šlag u smjesu s krem sirom.
Izvadite jaja iz hladnjaka i žlicom dodajte smjesu od krem sira. Poravnajte i vratite u hladnjak da se stegne, najmanje sat vremena.
Iz sredine jaja izvadite pola žličice punjenja od sira i na to mjesto stavite džem od marelice da nalikuje na žumanjak.