Cheesecake u staklenci
Lagano maslacem premažite 5 manjih staklenki. Sameljite keks pa mu dodajte rastopljeni maslac i dobro promiješajte. Smjesu s keksom ravnomjerno rasporedite u staklenke i dobro pritisnite.
Zagrijte pećnicu na 160 °C.
Ručnim mikserom izradite sir, šećer i vanilin šećer do glatke, kompaktne smjese. Dodajte škrob i promiješajte, a zatim postepeno i jaja - jedno po jedno, dobro miješajući nakon svakog dodavanja. Umiješajte kiselo vrhnje, vaniliju, limunov sok i koricu. Svaku staklenku napunite tako da je ¾ puna.
Napunjene staklenke stavite u posudu za pečenje pa pažljivo dodajte kipuću vodu, otprilike do polovice staklenki. Stavite posudu za pečenje sa staklenkama do pola uronjene u kipućoj vodi u pećnicu pa pecite 40 minuta.
Izvadite staklenke iz vodene kupke i stavite na rešetku da se ohlade do sobne temperature. Prije posluživanja stavite u hladnjak najmanje 3 sata i ukrasite svježim sezonskim voćem po izboru.
Video recept za ovaj cheesecake pogledajte u nastavku zajedno s još dvije ideje za ultimativni to go jelovnik - za piknik, izlet, na posao, za balkon ili terasu.
Više video inspiracije za pripremu ukusnih jela pogledajte na našem YouTube kanalu.