Chilli s mljevenom junetinom i pivom
Sitno nasjeckajte luk i češnjak.
Na žlicu ulja stavite luk, mljeveno meso i češnjak pa dinstajte na srednjoj vatri dok meso nije dobilo malo boje, oko 7 minuta.
Dodajte chilli prah (prilagodite količinu vlastitom osjećaju za ljuto i smanjite po potrebi), dimljenu papriku, kumin i origano te posolite i popaprite.
Nakon što ste nekoliko minuta pržili začine da postanu aromatični podlijte pivom.
Dodajte 4 dl pelata koje ste usitnili štapnim mikserom, 4 dl vode te isprani grah i kukuruz.
Kuhajte 40 minuta na laganoj vatri pa provjerite treba li chilli još začina i je li željene konzistencije. Ako želite gušći chilli zgnječite dio graha uz rub lonca pa dobro promiješajte, ili dodajte malo vode za jušnije jelo.
Servirajte uz kiselo vrhnje i prepečene tortilje.
Dobar tek.