Čobanac
Meso narežite na kocke. Na zagrijano ulje stavite divljač, dinstajte 20 minuta pa dodajte junetinu. Junetinu dinstajte 10 minuta pa dodajte svinjetinu.
Sve skupa dinstajte još 10 minuta, pa dodajte sitno nasjeckani luk, naribanu mrkvu, celer i korijen peršina te lagano posolite.
Dinstajte 10 minuta pa dodajte sitno nasjeckan češnjak i list peršina, a odmah zatim i vino.
Nakon 20 minuta dodajte sjeckanu rajčicu. Dobro promiješajte i nastavite kuhati na srednjoj vatri 20 minuta. Dodajte dimljenu slatku i ljutu papriku i lovorov list, podlijte s 1,5 dl vode.
Kuhajte 1 sat na laganoj vatri povremeno miješajući i podlijevajući vodom ako vam se učini da je u loncu nedostaje. Provjerite je li jelo dovoljno slano. Po potrebi dodajte još soli i podlijte s vodom da finalno prilagodite gustoću. Kuhajte još desetak minuta.
Čobanac je gotov kada je meso potpuno mekano. Dobar tek!