Čokoladne kocke s kestenom
U mljevene kekse dodajte otopljeni maslac i sve dobro promiješajte. Utisnite u kalup i ostavite dok pripremite kremu.
Ručnim mikserom pjenasto izradite maslac, ekstrakt vanilije i šećer, dok smjesa ne postane svijetla i prozračna. Dodajte kesten pire i dobro promiješajte. Ručnim mikserom čvrsto izradite vrhnje šlag pa ga spojite sa smjesom od kestena. Namažite kremu preko baze i čuvajte u hladnjaku dok ne napravite ganache.
Zagrijte vrhnje tik pred vrenje pa prelijte preko izlomljene čokolade. Dobro promiješajte. Ostavite da se ohladi 10 minuta povremeno miješajući pa nanesite preko kreme.
Ohladite u hladnjaku barem 2 h prije posluživanja. Narežite zagrijanim, suhim nožem za pravilne kocke.
Video recept pogledajte na našem Youtube kanalu.