Čokoladne kocke s narančom, bademima i marelicama
Bademe tostirajte na suhoj tavi, na sasvim laganoj vatri, 7 minuta povremeno miješajući pa ih lagano rashladite. Datulje namočite u narančinom soku i korici. Stavite 150 g badema u multipraktik pa miksajte oko 10 minuta povremeno stružući smjesu sa stranica, dok niste dobili maslac od badema.
U multipraktik dodajte 180 g marelica, namočene datulje, kakao, kokosovo ulje, jabuku koju ste ogulili i narezali na manje komade i miksajte dok niste dobili ujednačenu smjesu.
Manju posudu obložite papirom za pečenje. Ostatak marelica i badema nasjeckajte na sitne komade. Smjesu pritisnite u pripremljenu posudu i zagladite površinu. Pospite komadićima badema i marelice.
Stavite u zamrzivač na 4 sata ili dok se slastica ne stisne. Oštrim nožem izrežite na 12 dijelova. Ostatke čuvajte u hladnjaku.