Čokoladne palačinke s komadićima čokolade
Prosijte brašno, kakao, cimet, sol, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka. U posudu dodajte žumanjke, šećer i vanilin šećer pa promiješajte. Dodajte rastopljeni maslac i promiješajte pa ulijte mlijeko.
U smjesu s mlijekom dodajte suhe sastojke i nježno pomiješajte špatulom tek dok se sastojci ne sjedine. Dodajte bjelanjke i promiješajte tek dok se ne sjedine. Nemojte previše miješati tako da palačinke ostanu mekane i prozračne. Ostavite da tijesto odmori 10 minuta na sobnoj temperaturi.
Dodajte maslac u tavu i zagrijte na srednje laganoj vatri. Nakon što se maslac otopi smanjite vatru na sasvim nisku i na tavu stavite žlicu tijesta. Pospite komadićima čokolade i prekrijte ih drugom žlicom smjese. Kuhajte 3 minute, dok se mjehurići ne počnu pojavljivati na površini. Preokrenite palačinku i kuhajte još 2 minute. Ponovite s preostalim tijestom.
Video recept pogledajte u nastavku, a više inspiracije za video recepte pogledajte na našem YouTube kanalu: https://bit.ly/3jv1nVS