Čokoladni panj s kavom i rumom
Pomiješajte mascarpone, vaniliju i šećer pa mu dodajte šlag. Miksajte dok niste dobili čvrstu kremu. Ostavite da se ohladi.
Pećnicu zagrijte na 200°C. Premažite pleh maslacem, prekrijte papirom za pečenje pa premažite i papir.
Pomiješajte kakao, instant kavu, sol i brašno pjenjačom dok nisu potpuno homogeni.
Jaja sobne temperature miksajte sa šećerom dok niste dobili potpuno prozračnu i svijetlu smjesu i dodajte žličicu ekstrakta vanilije. Umiješajte suhe sastojke mikserom u tri navrata. Rasporedite na papiru za pečenje i pecite 10 minuta. Još topao biskvit pošećerite šećerom u prahu i zamotajte u roladu uz pomoć papira za pečenje.
Kad je rolada rashlađena odmotajte je, poprskajte biskvit s dvije žličice ruma pa nadjenite kremom i ponovno zarolajte. Ostavite u hladnjaku 2 h da se stisne.
Prelijte nasjeckanu čokoladu kipućim vrhnjem te promiješajte nakon par minuta. Kada se rashladi dobro promiješajte pa nanesite na ohlađenu roladu koju ste odrezali pod kutom i spojili tako da izgleda kao da se panj grana.
Ukrasite kakaom i šećerom u prahu. Dobar tek!