Colomba s kremom i voćnom salatom u čaši
Priprema voćne salate:
Voće ogulite, očistite i narežite na sitne, podjednake komadiće. Po želji zasladite i prelijete pjenušavim vinom. Dobro promiješajte i stavite u hladnjak, najbolje preko noći, kako bi se voće maceriralo i stvorilo aromatični sirup.
Ukoliko želite varijantu bez alkohola, vino možete zamijeniti sokom od naranče ili ananasa.
Priprema kreme:
U zdjeli izmiksajte jaja, žumanjke i šećer, zatim dodajte brašno i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. U loncu zagrijte mlijeko s vanilin šećerom do vrenja, a zatim ga uz stalno miješanje postupno ulijevate u smjesu s jajima. Smjesu vratite u lonac i na laganoj vatri kuhajte još 2–3 minute, dok se ne zgusne. Maknite s vatre i potpuno ohladite.
Slatko vrhnje izmiksajte s kremfixom dok ne postane čvrsto. Zatim ga nježno umiješajte u ohlađenu vanilin kremu.
Slaganje deserta
Colombu izmrvimo i napunimo čaše do otprilike trećine visine. Natopimo sirupom iz voćne salate, zatim dodamo sloj vanilin kreme i na vrh rasporedimo voće.