Domaći krekeri s paštetom od dimljene orade
Napravite domaće krekere. U omekšali maslac dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i sol, počnite mijesiti, dodajte maslinovo ulje, mijesite pa dodajte žlicu, dvije vode da dobijete gipko tijesto. Položite ga na papir za pečenje, tanko razvaljajte, izrežite pomoću čaše ili okruglog izrezivača za tijesto, čačkalicom napravite rupice, pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 15 minuta, do željene boje.
Filetu orade odstranite kožu i kosti, stavite komadiće mesa u blender, dodajte sjeckane inćune i kapare, majonezu i mileram. Probajte, po potrebi posolite i začinite paprom, pikantirajte s par kapi limunovog soka. Paštetu stavite u slastičarsku vrećicu, špricajte bez nastavka na krekere, dodajte četvrtinu rajčice, dekorirajte po želji.