Domaći puding od vanilije s karameliziranom bananom
U posudi s debljim dnom dobro pomiješajte šećer i vanilin šećer, kukuruzni škrob, sol,vaniliju i žumanjke. Dodajte malu količinu mlijeka pa ponovno dobro promiješajte tako da uklonite sve grudice. Dodajte i ostatak mlijeka.
Kuhajte na srednjoj vatri, neprestano miješajući dok se ne pojave mjehurići i smjesa se ne počne zgušnjavati, otprilike 10 minuta. Maknite s vatre.
Prebacite puding u čaše i ohladite. Banane narežite na kolutiće.Tavu zagrijte na srednjoj vatri, dodajte maslac, banane i šećer. Banane pržite dok ne postanu zlatne, 4 minute. Lagano preokrenite banane da dobiju boju s druge strane i pržite još minutu.
Na ohlađeni puding stavite zdrobljeni keks, rashlađene karamelizirane banane i ukrasite tučenim vrhnjem za šlag.
Video recept pogledajte u nastavku, a više inspiracije za video recepte pogledajte na našem YouTube kanalu.