Glazirana šunka s džemom od marelice
Pećnicu zagrijte na 170°C. Sa strane kože, na kojoj je više masnoće, zarežite lopaticu stvarajući dekorativan uzorak u obliku kvadratića. U središte svakog dobivenog križića nabodite klinčić.
Pomiješajte džem, senf i šećer te lagano posolite i popaprite. Premažite šunku slojem glazure uz pomoć kuhinjskog kista i stavite u pećnicu.
Pecite 40 minuta, pa izvadite i ponovno premažite drugim slojem glazure i položite kriške maslaca po šunki.
Nakon još 40 minuta počnite premazivati sokovima od pečenja koji će se skupljati ispod šunke. Premazujte u intervalima od 10 minuta.
Nakon ukupno 2 sata pečenja šunka bi trebala biti sjajna i dobiti lijepu boju.
Ostavite barem 15 minuta da odstoji pa narežite na tanke kriške.
Poslužite s hrenom i mladim lukom.