Glazirana šunka s džemom od marelice

Pećnicu zagrijte na 170°C. Sa strane kože, na kojoj je više masnoće, zarežite lopaticu stvarajući dekorativan uzorak u obliku kvadratića. U središte svakog dobivenog križića nabodite klinčić.

Pomiješajte džem, senf i šećer te lagano posolite i popaprite. Premažite šunku slojem glazure uz pomoć kuhinjskog kista i stavite u pećnicu.

Pecite 40 minuta, pa izvadite i ponovno premažite drugim slojem glazure i položite kriške maslaca po šunki.

Nakon još 40 minuta počnite premazivati sokovima od pečenja koji će se skupljati ispod šunke. Premazujte u intervalima od 10 minuta.

Nakon ukupno 2 sata pečenja šunka bi trebala biti sjajna i dobiti lijepu boju.

Ostavite barem 15 minuta da odstoji pa narežite na tanke kriške.

Poslužite s hrenom i mladim lukom.

 

Koliko ti se sviđa recept, od 1 do 5? Ocijeni ga!

0 od 5