Jesenska panzanella
Zagrijte pećnicu na 180°C. Kruh oštrim nožem narežite na veće, pravilne kocke, stranice 2,5 - 3 cm. Kocke kruha stavite na pleh za pečenje, dodajte im orahe i bučine sjemenke i pecite 12 minuta. Izvadite i ostavite sa strane. Dok se kruh tostira počnite pripremati povrće. Ogulite batat, mrkvu i ciklu i narežite na komade veličine otprilike 2 cm. Kelju pupčaru očistite vanjske listove i dno te svaki prepolovite. Ljubičasti luk narežite na polumjesece.
Pojačajte pećnicu na 200°C. Stavite batat, mrkvu, ciklu, prokulice i luk na pleh prekriven papirom za pečenje. Prelijte maslinovim uljem i promiješajte dok povrće nije dobro premazano. Začinite solju i paprom. Stavite pleh u pećnicu i pecite 40 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se povrće malo ohladi.
Dok se povrće hladi, napravite preljev. U manjoj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, jabučni ocat, med, senf i češnjak. Začinite solju i paprom, po ukusu.
Narežite jabuku na kockice, sir natrgajte na manje komade.
U velikoj zdjeli pomiješajte tostirane kockice kruha, pečeno povrće, Baby mješavinu, jabuku, orahe, bučine sjemenke i sir. Prelijte preljevom i dobro promiješajte.
Video recept pogledajte na našem YT kanalu.
Dobar tek!