Juneća rolada punjena mrkvom i kiselim krastavcima, kremasta palenta i čips od češnjaka
Juneći but narežemo na šnicle, koje istučemo batom. Premažemo ih senfom, lagano posolimo i popaprimo i u sredinu stavimo 2 komadića mrkve i kiselih krastavaca narezanih na štapiće. Preklopimo meso i zarolamo u roladu, koju prikrajevima učvrstimo čačkalicama, da se pri dinstanju ne otvaraju. Rolade naglo zapečemo sa svih strana u poludubokom širem loncu tj.padeli. Dodamo nasjeckani luk i 1 češnjak, te ostatke mrkve koju usitnimo. Prodinstamo da luk uvene, dodamo lovorov list i podlijemo crvenim vinom. Prodinstamo kratko da alkohol ispari i dodamo vode, da skoro pokrijemo rolade. Rolade dinstamo oko sat i pol na laganoj vatri. Kada omekane izvadimo ih van, kao i lovorov list, a umak razradimo štapnim mikserom. U umak dodamo žlicu senfa, posolimo i popaprimo ga i po potrebi stegnemo kukuruznim škrobom pomiješanim s vodom. U umak vratimo rolade i posipamo ih sjeckanim peršin listom.
Vodu zakuhamo sa mlijekom, dodamo žlicu meda i lagano posolimo. Dodamo palentu uz stalno miješanje da se ne naprave grudice. Kuhamo kratko da palenta počne bubriti, kada se zgusne, ugasimo vatru i dodamo kockice hladnog maslaca i Mascarpone sir. Dobro promiješamo da palenta postane kremasta.
Ostali češnjak narežemo na tanke listiće, koje kratko prokuhamo u 2 ili 3 vode, da nestane oštri okus češnjaka. Procijedimo i posušimo listiće češnjaka, koje hrskavo popržimo u dubokom ulju na 180 C. Čips od češnjaka ocijedimo na kuhinjskom ubrusu. Lagano posolimo.