Kroasani (kiflice) od dizanog tijesta
Pomiješajte toplo mlijeko i šećer pa dodajte kvasac. Pričekajte da kvasac počne djelovati, oko 10 minuta.
U smjesu kvasca dodajte ulje i bjelanjak (žumanjak sačuvajte za premaz) i promiješajte. Smjesi dodajte 400 g brašna i promiješajte vilicom. Uzmite ručni mikser i počnite mijesiti oko 5 minuta i postepeno dodavati ostatak brašna, dok se ne dobijete glatko tijesto. Uz pomoć brašna oblikujte u kuglu. Pokrijte i ostavite da se diže na toplom mjestu dok se udvostruči, oko 45 minuta.
Promiješajte žumanjke i maslac.Tijesto podijelite na 4 jednaka dijela.
Razvaljate jedan dio u krug, premažite ¼ smjese s maslacem i preklopite drugim tijestom razvaljanim u krug. Ponovno premažite smjesom s maslacom i podijelite na 8 dijelova. Zarolajte svaki u kiflicu.
Isti postupak ponovite s dva druga dijela tijesta. Ostavite da se dižu 45 minuta, premažite razmućenim jajem i pecite 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 190°C. Dobar tek!