Kuglof s crnim vinom
U suradnji sa: Priče jedne kuhače
Uključite pećnicu na 170°C, a kalup za kuglof lagano namažite otopljenim maslacem i pospite brašnom. U zdjelu stavite maslac sobne temperature pa dodajte šećer i dobro promiješajte mikserom. Zatim uz stalno miješanje, polako dodajte jedno po jedno jaje. Dodajte cimet, aromu vanilije i kakao.
U posebnoj posudi pomiješajte brašno i prašak za pecivo pa dodajte smjesi i sve lagano promiješajte. Dodajte crno vino, promiješajte i ulijte u kalup. Pecite 45 minuta i zatim ugasite pećnicu, a kuglof još 10 minuta ostavite u pećnici.
Kuglof izvadite iz pećnice i kalupa na rešetku da se ohladi. Za to vrijeme pripremite preljev tako da na laganoj vatri uz miješanje zagrijavate vino i šećer dok ne dobijete rijetku smjesu.
Pomoću žlice preljev premažite preko kuglofa, po želji dodajte bijele čokolade i šumskog voća i poslužite uz omiljeno vino.