Kuglof s crnim vinom

U suradnji sa: Priče jedne kuhače

Uključite pećnicu na 170°C, a kalup za kuglof lagano namažite otopljenim maslacem i pospite brašnom. U zdjelu stavite maslac sobne temperature pa dodajte šećer i dobro promiješajte mikserom. Zatim uz stalno miješanje, polako dodajte jedno po jedno jaje. Dodajte cimet, aromu vanilije i kakao.

U posebnoj posudi pomiješajte brašno i prašak za pecivo pa dodajte smjesi i sve lagano promiješajte. Dodajte crno vino, promiješajte i ulijte u kalup. Pecite 45 minuta i zatim ugasite pećnicu, a kuglof još 10 minuta ostavite u pećnici.

Kuglof izvadite iz pećnice i kalupa na rešetku da se ohladi. Za to vrijeme pripremite preljev tako da na laganoj vatri uz miješanje zagrijavate vino i šećer dok ne dobijete rijetku smjesu.

Pomoću žlice preljev premažite preko kuglofa, po želji dodajte bijele čokolade i šumskog voća i poslužite uz omiljeno vino.

Koliko ti se sviđa recept, od 1 do 5? Ocijeni ga!

4 od 5
(0)
(1)
(0)
(0)
(0)