Medena pita
U hladno mlijeko dodajte vanilin šećer i griz pa kuhajte 7 minuta na laganoj vatri dok ne dobijte gustu smjesu. Ostavite da se malo ohladi često miješajući pa prekrijte folijom za svježinu tako da se ne stvara korica. U posudi na parnoj kupelji miješajte šećer, med i maslac dok nisu potpuno promiješani. Dodajte jaje i dobro promiješajte, a odmah zatim i mlijeko. Uspite brašno koje ste prosijali s praškom za pecivo i kakaom.
Umijesite glatko tijesto i podijelite na 4 dijela (najbolje koristiti vagu za ujednačene kore). Svaki posebno zamotajte i stavite u hladnjak. Nakon 1 h na papiru za pečenje razvaljajte 1 tijesto u pravokutnik 20 * 30 cm, nabodite vilicom i pecite na izvrnutom plehu u pećnici zagrijanoj na 180°C 10 minuta. Budite pažljivi tako da se kore ne prepeku. Isto ponovite s ostalim korama.
Ručnim mikserom pjenasto izradite maslac sa šećerom i dodajte limunov sok i koricu. Kremu s grizom izmiksajte štapnim mikserom pa dodajte malo po malo u smjesu s maslacom neprestano miksajući ručnim mikserom.
Slažite 1 koru, ⅓ kreme i tako dok ne potrošite sve sastojke. Čuvajte u hladnjaku preko noći pa narežite, pospite šećerom u prahu i poslužite.