Medenjak rolada
Zagrijte pećnicu na 180 °C i obložite pleh za pečenje (42 x 29 cm) papirom. Razdvojite bjelanjke od žumanjaka. Izradite čvrst snijeg od bjelanjaka i soli ručnim mikserom. Pomiješajte žumanjke, šećer i med dok ne postanu pjenasti. Dodajte brašno, kakao, prašak za pecivo i začine, miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu Nježno umiješajte snijeg od bjelanjaka. Rasporedite smjesu na papir za pečenje i pecite 8-10 minuta.
Izvadite biskvit iz pećnice i dok je još vruć preokrenite ga na papir za pečenje koji ste lagano prekrili smeđim šećerom. Napravite plitki rez, na liniji koju će te rolati, zarolajte i ostavite da se hladi.
U posudu stavite mascarpone, šećer, vaniliju i dodajte vrhnje za šlag. Miksajte dok ne dobijete čvrstu kremu. Odmotajte biskvit, premažite kremom i sačuvajte malo kreme za dekoraciju. Zarolajte ponovno i stavite u hladnjak da se stisne. Ukrasite ohlađenu roladu preostalom kremom i keksićima po želji.