Mekani keksi od borovnica i bijele čokolade
Borovnice operite i zamrznite nekoliko sati prije pečenja. U posudi prosijte brašno, prašak za pecivo i sol. Kuhajte smrznute borovnice u lončiću, često miješajući, oko 5 minuta na srednjoj vatri. Ostavite da se rashlade i usitnite štapnim mikserom. Ručnim mikserom pjenasto pomiješajte šećer, vanilin šećer i maslac. Dodajte potpuno ohlađene borovnice u smjesu sa šećerom i maslacom, pa dodajte vaniliju i koricu limuna.
U smjesu dodajte suhe sastojke, pomiješajte, a za kraj umiješajte i nasjeckanu bijelu čokoladu.
Ohladite tijesto u zamrzivaču 30 minuta prije nego što oblikujete 10 kuglica. Na svaku utisnite još nekoliko komadića bijele čokolade.
Kekse pecite na 200°C 10 minuta ili dok blago ne porumene na rubovima. Kad tek izađu iz pećnice biti će podatni pa ih ako želite uz pomoć većeg okruglog izrezivača možete oblikovati u pravilan krug.
Ostavite da se hlade na plehu za pečenje 15 minuta, a zatim poslužite.
Više video inspiracije za pripremu ukusnih jela pogledajte na našem YouTube kanalu.