Mini pavlova s lješnjacima i čokoladom
Tucite bjelanjke s prstohvatom soli u čvrst snijeg, dodajte šećer i limunov sok, tucite dok se šećer ne rastopi. Stavite snijeg u slastičarsku špricu, špricajte u krug promjera 4 – 5 cm na masni papir.
Pećnicu zagrijte na 130 °C, spustite temperaturu na 90 °C, stavite meringe i sušite 1,5 – 2 sata, pazite da ostanu bijele boje. Zagrijte 200 ml vrhnja za šlag, dodajte natrganu čokoladu, maknite s vatre, miješajte da se čokolada rastopi. Istucite 100 ml vrhnja u šlag pa lagano umiješajte kad se čokolada ohladi.
Za preljev, zagrijte vrhnje za šlag, dodajte natrganu čokoladu, miješajte da se rastopi i na kraju umiješajte veliku žlicu maslinovog ulja.
Ohlađene meringe premažite kremom od čokolade, pospite grubo sjeckanim lješnjacima i ukrasite preljevom od čokolade.