Mousse od jogurta s pečenim jagodama
Listiće želatine namočite u hladnoj vodi 5 minuta te izradite čvrst šlag.
U posudi, na jako laganoj vatri zagrijavajte listiće dok se nisu otopili i odmah sklonite s vatre.
U jogurt umiješajte šećer i vanilin šećer pa sve dodajte rastopljenim listićima želatine.
Dobro promiješajte pa počnite dodavati šlag, u više navrata. Miješajte lagano i pažljivo, da sačuvate pjenastu teksturu i unesete u mousse što više zraka.
Prebacite smjesu u vrećicu za ukrašavanje pa podijelite u 4 čašice te ostavite u hladnjaku, da se stisne.
Jagode očistite i prepolovite. Zagrijte grill tavu pa položite jagode s ravnom stranom prema dolje.
Pecite par minuta, dok jagode nisu dobile lijepe grill tragove i postale aromatične. Posložite ih na rashlađeni mousse i prelijte žlicom meda.
Dobar tek!