Njoki od pire krumpira s pestom od brokule
U pire krumpir dodajte jaje i promiješajte pa počnite dodavati brašno. Nemojte dodavati sve odjednom, već tijestu dodajte onoliko brašna koliko je potrebno da dobijete podatno tijesto koja se ne lijepi za ruke. Podijelite tijesto na 4 dijela pa svaki razvaljajte u tanki valjak te narežite njoke. Kuhajte u dovoljnoj količini posoljene vode dok ne isplivaju na površinu. Sačuvajte 1 dl vode od kuhanja.
Operite brokulu i odvojite cvjetove od stabljike. Sabljiku narežite na sitne komade, tako da se skuha u isto vrijeme kad i cvjetovi. Kuhajte u posoljenoj vodi 7 minuta. Dobro ocijedite.
Tostirajte orahe. Češnjak sitno nasjeckajte.
U posudu u kojoj ćete raditi štapnim mikserom stavite brokulu, orahe, peršin, češnjak, maslinovo ulje, ribani sir, limunov sok i koricu te posolite. Miksajte dok niste dobili ujednačenu smjesu.
Na zagrijanu tavu ulijte maslinovo ulje, dodajte njoke i pržite minutu. Dodajte nekoliko žlica pesta i malo vode od kuhanja njoka te promiješajte. Nakon minutu pospite s još ribanog sira i poslužite.
Dobar tek!