Pizza lazanje
Na maslacu na laganoj vatri pržite brašno par minuta dok nije blago promijenilo boju.
U posudu dodajte hladno mlijeko (koje će spriječiti nastanak grudica brašna) neprestano miješajući.
Umak posolite i popaprite pa dodajte pola žličice origana. Kuhajte miješajući dok ne prokuha i lagano se zgusne. Na dno posude stavite tanak sloj bešamel umaka te složite sloj tjestenine.
Na tjesteninu složite trećinu sjeckane rajčice, dimljenu gaudu, winteru i nasjeckane šampinjone. Prelijte s bešamel umakom te složite novi sloj tjestenine.
Ponovno složite trećinu sjeckane rajčice, šunku i polovicu mozzarelle, drugi dio nasjeckanih šampinjona i opet prelijte bešamelom.
Složite zadnji sloj tjestenine. Premažite je s ostatkom bešamela i sjeckanom rajčicom. Po vrhu složite ostatak mozzarelle, wintere i šampinjona.
Pecite 35 minuta na 200°C.
Dobar tek!