Proljetne rolice (spring rolls)
Proljetne rolice na slici pripremio je Kristijan Iličić u kulinarskoj emisiji Kuhinje svijeta #skuhanodoma koju možete pogledati na našem YouTube kanalu.
Recept by @e.v.e.ginger
Povrće operite. Mrkvu i kupus naribajte pa pomiješajte u posudi.
Tikvice narežite na tanke trakice, a mladi luk na sitnije komadiće.
U veliku zagrijanu tavu, idealno wok, dodajte malo kokosovog ulja bez mirisa ili ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Kad se ulje zagrijalo, dodajte pripremljeno povrće pa kratko pirjajte nekoliko minuta. Povrće bi trebalo biti hrskavo.
Kad je povrće hrskavo, stavite ga u cjedilo da se ocijedi od viška masnoće, a za to vrijeme pripremite listove tijesta.
Listove tijesta narežite na deblje trake pa punite ocijeđenim povrćem te zarolajte kao sarmu. Kako vam se rolice ne bi otvarale, možete ih premazati razmućenim jajetom ili razmućenim brašnom.
Ovako pripremljene proljetne rolice, pržite u kokosovom ulju bez mirisa ili ekstra djevičanskom maslinovom ulju na srednje jakoj vatri, samo 4-5 minute sa svake strane, koliko je tijestu dovoljno da se ispeče. Ili ih možete premazati maslacem pa staviti u zagrijanu pećnicu na 220C°, isto 4-5 minuta sa svake strane.
Nakon pečenja u tavi ili woku, položite ih na papirnati ručnik da upije višak ulja.
Servirajte uz grčki jogurt ili slatko-kiseli umak.
Video recept pogledajte u zabavnoj kulinarskoj emisiji Kuhinje svijeta na našem YouTube kanalu.
Dobar tek!