Prženi sushi s lososom, kozicama i avokadom
Najprije pripremite rižu, omjer riže i vode neka bude 1:1,5. Pustite da riža kratko prokuha pa je ostavite sa strane poklopljenu da bubri. Mlaku rižu začinite mješavinom rižinog octa, šećera i soli i promiješajte samo dvaput drvenom vilicom. Losos narežite na trake širine 1 x 1 cm.
Avokado ogulite, odstranite košticu i narežite na štapiće. Na bambusov podložak stavite list nori alge, malo ga navlažite vodom pa na 1/3 – ½ rasporedite rižu u jednoličnom sloju debljine 1 cm. Na sredinu riže čitavom dužinom stavite traku lososa, do njega stavite meso kozica, do kozica čitavom duljinom mladi luk. Pomoću podloška rolajte i stiskajte nadjev, krenite od strane na kojoj je riža, spojite krajeve alge i odložite rolice da se hlade.
U međuvremenu razmutite jaja, mineralnu vodu i kokosovo mlijeko. Svaku rolicu uvaljajte u brašno, zatim jaja i kokosovo brašno i pržite u zagrijanom kokosovom ulju ne duže od 2 minute. Listiće sira narežite, otopite i pomiješajte s kavijarom.
Pržene rolice narežite na dužinu 3 cm, pokapajte umakom od sira i poslužite.