Puslice s kremom od sira
Listiće želatine namočite u ledenu vodu. Razradite sir sa šećerom u prahu. Zagrijte 50 ml vrhnja, dodajte ocijeđenu želatinu, maknite s vatre i miješajte da se želatina rastopi. Umiješajte želatinu u razrađeni sir.
Preostalo vrhnje tucite u šlag pa lagano umiješajte u ohlađenu kremu od sira.
Bjelanjke s prstohvatom soli tucite u čvrsti snijeg, dodajte šećer u prahu i limunov sok. Dobiveni snijeg prebacite u slastičarsku vrećicu i špricajte puslice na lim obložen masnim papirom.
Pećnicu zagrijte na temperaturu od 130 °C, spustite temperaturu na 90 °C, stavite puslice u pećnicu i sušite 1,5 – 2 sata. Pazite da ostanu bijele boje.
Kad se puslice ohlade, spojite po dvije kremom od sira i pospite struganom čokoladom.