Quiche s cvjetačom i špinatom
Hladni maslac narežite na kockice i stavite u multipraktik s brašnom i malo soli.
Pulsirajte par puta dok se sav maslac ne izmiješa s brašnom te dodajte kiselo vrhnje i jako hladnu vodu. Pulsirajte dok se tijesto ne skupi u grubu kuglu. Potom rukama oblikujte pravokutnik, umotajte ga u prianjajuću foliju i ostavite u hladnjaku barem pola sata.
Odstajalo tijesto razvaljajte na debljinu od pola centimetra i utisnite u kalup.
Tako pripremljeno tijesto nabodite i prekrijte papirom za pečenje. Napunite površinu papira nekim utegom poput riže ili graha i pecite naslijepo 12 minuta na 200 °C.
Za to vrijeme pripremite nadjev. Špinat, jaja i vrhnje za kuhanje posolite i izmiješajte pjenjačom.
Cvjetaču operite i usitnite na manje komade na taj način da u paru pripremite 1 veći komad sa stapkom koji će predstavljati tijelo ovčice, i manji koji će predstavljati glavu. Kuhajte 10 minuta pa procijedite i posušite.
Izvadite tijesto iz pećnice, odstranite papir s utegom i ulijte smjesu sa špinatom.
Pecite 15 minuta na istoj temperaturi pa po polupečenoj površini quichea koja predstavlja travu rasporedite pripremljenu cvjetaču.
Pecite još 10 minuta i kad se rashladi u manji komad cvjetače utisnite 2 sjemenke sezama tako da dobijete oči. Dobar tek!