Ragu bolognese
Sitno nasjeckajte luk, celer i mrkvu. Zagrijte lonac s debelim dnom na srednjoj vatri pa otopite maslac i maslinovo ulje. Dodajte povrće, lagano posolite i dinstajte 12 minuta, dok povrće nije omekšalo. Dodajte češnjak i meso te dinstajte 15 minuta, dok meso ne dobije lijepu boju i sva tekućina ne ispari.
Podlijte mlijekom i kuhajte često miješajući dok se većina mlijeka nije reducirala za što će vam trebati oko 20 minuta. Podlijte vinom te kuhajte često miješajući dok se i vino ne reducira, oko 20 minuta. Posolite, popaprite, dodajte muškatni oraščić, lovorov list i majčinu dušicu. Dodajte i pelate koje ste narezali na manje komade. Kuhajte 2, 5 h na laganoj vatri, povremeno miješajući i podlijevajući s malo po malo vode po potrebi.
Servirajte uz tjesteninu po želji i pospite ribanim sirom.
Više video inspiracije za pripremu ukusnih jela pogledajte na našem YouTube kanalu.