Ragu od janjetine sa širokim rezancima
Janjetinu odvojite od kosti i narežite na kocke veličine oko 3 cm. Posolite i dobro promiješajte. Mrkvu ogulite i narežite na sitne kockice. Stabljiku celera operite i narežite na sitne kockice. Ogulite i sitno nasjeckajte luk i češnjak.
Na zagrijano ulje stavite meso, dinstajte 20 minuta na srednjoj vatri. Dodajte sitno nasjeckani luk, narezanu mrkvu, celer te lagano posolite. Dinstajte 10 minuta pa dodajte sitno nasjeckan češnjak, koncentrat rajčice i majčinu dušicu, a odmah zatim i vino.
Nakon 20 minuta dodajte sjeckanu rajčicu i lovorov list. Dobro promiješajte i nastavite kuhati na srednjoj vatri 20 minuta. Podlijte s 1,5 dl vode. Kuhajte 1 sat na laganoj vatri povremeno miješajući i podlijevajući vodom ako vam se učini da je u loncu nedostaje. Provjerite je li jelo dovoljno slano te popaprite. Ragu je gotov kada je meso potpuno mekano. Skuhajte rezance prema uputama na pakiranju. Natrgajte meso vilicom na manje komade i poslužite ragu sa širokim rezancima.