Raspucanci sa smeđim šećerom i orasima
Ručnim mikserom izradite bjelanjke s prstohvatom soli dok niste dobili mekan snijeg, oko 3-4 minute. Dodajte smeđi šećer neprestano miksajući dok snijeg nije postao potpuno čvrst i sjajan.Prosijte fino mljevene orahe, cimet i prašak za pecivo i špatulom umiješajte u bjelanjke u dvije do tri serije. Radite pažljivo tako da sačuvate dio zraka u bjelanjcima. Dodajte rum, ekstrakt vanilije i brašno te miješajte dok se sastojci ne sjedine.
Pleh obložite papirom za pečenje. Čistim rukama razvaljajte tijesto u kuglice, a zatim uvaljajte u šećer u prahu dok se dobro ne oblože. Položite na pleh i ostavite na sobnoj temperaturi 10 minuta pa lagano pritisnite svaki kolačić tako da nastanu pukotine.
Zagrijte pećnicu na 160°C stupnjeva i pecite 10 minuta. Ohladite i čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi.