Rižoto od špinata s limunom i Protein plus svježim sirom
Špinat operite, posušite i odvojite 100 g. Miksajte 100 g špinata s prstohvatom soli, koricom limuna, limunovim sokom, 50 g posnog sira i 10 ml maslinovog ulja.
Sitno nasjeckajte luk i češnjak. Na 20 ml maslinovog ulja, na laganoj vatri dinstajte luk, oko 7 minuta, dok nije omekšao pa mu dodajte rižu i češnjak te nastavite kuhati miješajući još minutu.
Pojačajte vatru na srednju jačinu pa počnite podlijevati vodom ili temeljcem, neprestano miješajući. Temeljac dodajte postupno, miješajući i čekajući da se svaka kutlača upije prije nego što dodate sljedeću.
Nakon 10 minuta dodajte špinat, umiješajte ga, pa nastavite s podlijevanjem. Ponavljajte oko 18 minuta ili dok riža nije omekšala, temeljac pri kraju, a špinat kuhan.
Umiješajte kremu od sira i špinata. Posolite i po želji lagano popaprite. Ugasite vatru. Rižoto servirajte uz posni sir.
Dobar tek!