Rižoto s ostatcima janjetine
Sitno nasjeckajte luk i češnjak.
Jednu manju mrkvu operite, ogulite i nasjeckajte na sitne kockice, tako da se mrkva i riža skuhaju u isto vrijeme.
Na jednake kockice nasjeckajte i celer.
Na žlici maslinovog ulja, na laganoj vatri dinstajte luk, mrkvu i celer, oko 5 minuta, dok nisu malo omekšali pa im dodajte rižu i nastavite kuhati miješajući još minutu.
Dodajte sitno nasjeckani češnjak pa pojačajte vatru na srednju jačinu i odmah počnite podlijevati temeljcem, a potom i vodom, u više navrata, neprestano miješajući.
Nemojte dodavati svu tekućinu odjednom, već je podijelite u barem 3 do 4 dodavanja i prije nego dodate novu, sačekajte da se prethodna skroz upije u rižu. Posolite i po želji lagano popaprite. Kada ste s tekućinom pri kraju i riža izgleda mekše, za što će vam trebati 15 ak minuta, dodajte natrgano meso od pečenja i grašak. Kuhajte još koju minutu dok riža nije skuhana, ali je još uvijek malo osjetite pod zubom.
Pri kraju za dodatni kremasti okus u rižoto umiješajte kockicu maslaca.
Preporučujemo ovaj fini kremasti rižoto pojesti odmah kako bi izbjegli ponovno zagrijavanje.
Dobar tek!