Sarma
Od glavice kupusa izdvojite listove, izrežie gornji dio korijena i operite listove.
Na malo ulja podinstajte sitno nasjeckan luk i češnjak, ohladite pa dodajte u smjesu mljevenog mesa i pancete. Dodajte jaja, opranu rižu, peršin, papar, sol i crvenu papriku. Smjesu dobro izmiješajte.
2 do 3 žlice smjese zamatajte u listove zelja tako da prvo motate sredinu pa zatim utisnite krajeve prema unutra. Slažite u lonac izrezano zelje, sarmice i na šnite izrezanu pancetu. Kuhajte oko sat i pol do dva na laganoj vatri.
Napravite blagu zapršku od 2 žlice ulja, 2 žlice brašna i slatke crvene mljevene paprike, zalijte hladnom vodom i prelite po sarmi. Dodajte kobasicu i kuhajte još pol sata do sat vremena. Sarmu nemojte miješati, samo lagano protresite lonac.
Servirajte uz kuhani ili pire krumpir. Dobar tek!