Škotska jaja
Kruh namočite u mlijeko. Luk sitno nasjeckajte i popržite na tavi da uvene. Luk dodajte u ocijeđeni kruh, dodajte sitno sjeckani peršin, protisnuti češnjak, meso, sol, papar, promiješajte i na kraju dodajte 1 jaje, dobro promiješajte.
4 jaja kuhajte 4-5 minuta, ohladite i ogulite. Pripremite brašno, krušne mrvice, razmutite jaje.
Zagrijte ulje u dubljoj tavi. Smjesu mesa podijelite na 4 dijela. Uzmite četvrtinu, na dlanu oblikujte pljeskavicu, u sredinu stavite jaje, zatvorite mesom kao vrećicu i rukama oblikujte kuglu. Pazite da je jaje obloženo sa svih strana.
Uvaljajte u brašno, jaje pa krušne mrvice, pecite jedno po jedno, okrečite velikom žlicom da se jednolično ispeče i ne izgubi oblik.
Odložite na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće. Za umak, razmutite mileram i majonezu, malo posolite.
Jaja poslužite uz potočarku, začinite po želji svježe mljevenim paprom i umak od majoneze.