Sladoled od lubenice
Lubenicu operite i održite deblju, ravnu krišku. Izvadite joj sredinu tako da kora ostane cijela. Sredinu očistite od koštica i narežite na manje komade. U posudu stavite 200 g sredine lubenice pa joj dodajte zaslađeno kondenzirano mlijeko i izblendajte štapnim mikserom.
Ohlađeni pripravak za šlag izmiksajte u čvrst šlag. Dodajte izblendanu smjesu s lubenicom u šlag te promiješajte špatulom.
U sačuvanoj kori lubenice napravite malene zareze nožem pa umetnite drvene štapiće za sladoled. Sve stavite na papir za pečenje i prebacite na prikladan ravan tanjur povišenih rubova. Ulijte smjesu i pospite čokoladnim kapljicama. Ohladite u zamrzivaču najmanje 8 sati pa narežite na kriške i poslužite. Sladoled možete zamrznuti i u vašim omiljenim kalupima za sladoled.