Slana pita od batata
Slatki krumpir operite, ogulite i narežite na jednake kockice. Luk narežite na sitne kockice. Na ulju, na srednjoj vatri, dinstajte lagano posoljeni luk, 10 minuta, dok nije mekan i aromatičan. Dodajte mu narezane kockice batata, dobro posolite s dva prstohvata soli, popaprite i dinstajte 7 minuta.
U posudi promiješajte ulje, mineralnu vodu i prstohvat soli. Pleh za pečenje premažite maslacem. Jednu koru premažite s 4 žlice smjese za premazivanje pa preklopite drugom korom. Nadjenite sa sedam žlica nadjeva i zamotajte u pitu. Ponovite sa svim korama i slažite na pleh za pečenje. Premažite s nekoliko žlica smjese za premazivanje pa pecite 35 minuta na 200°C.
Video recept pogledajte u nastavku, a više inspiracije za video recepte pogledajte na našem YouTube kanalu.