Slana savijača od krumpira i slanine
Nasjeckajte slaninu i luk i krumpir na sitne kockice.
Stavite na suhu tavu, na laganu vatru i pržite povremeno miješajući 5 minuta. Kad je slanina pustila dio masnoće pojačajte vatru na srednju jačinu, dodajte krumpir nasjeckan na sitne kockice i kuhajte miješajući 7 minuta.
Posolite i dobro popaprite. Zagrijte pećnicu na 200 °C.
List za savijaču premažite kistom koji umačete u smjesu mineralne vode i 2 žlice ulja te potom poklopite s drugim, suhim listom.
Stavite lagano rashlađeni nadjev na polovicu lista, po dužoj strani.
Čvrsto zarolajte, svijajući krajeve prema unutra.
Stavljajte na neprianjajući pleh sa spojem okrenutim prema dolje.
Kada ste zarolali 4 savijače površinu također premažite ostatkom vode i ulja. Pecite 35 minuta.
Servirajte toplo, uz kiselo vrhnje.
Dobar tek!