Slane buhtle punjene mljevenim mesom i sirom
U toplo mlijeko dodajte šećer i kvasac i ostavite par minuta tako da se kvasac aktivira. Brašnu dodajte sol, aktivirani kvasac, jaje, žumanjak i rastopljeni maslac te ručnim mikserom mijesite oko 10 minuta dok niste dobili glatko tijesto. Prekrijte folijom za svježinu i ostavite na toplom da se diže oko 1 sat.
Na ulju karamelizirajte sitno nasjeckani luk, na laganoj vatri, oko 10 minuta. Dodajte mljeveno meso i dinstajte dok nije kuhano pa dodajte žličicu kečapa i ugasite vatru. Posolite i popaprite.
Premijesite tijesto pa ga razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi i izrežite na kvadrate. Na svaki stavite žličicu dinstanog mljevenog mesa i žlicu sira i zatvorite rubove tijesta.
U tavu premazanu maslacem i obloženu papirom za pečenje stavljajte buhtle šavom prema dolje. Ostavite da se dižu 20 minuta pa premažite razmućenim bjelanjkom, pospite sjemenkama sezama te pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C, na donjoj rešetki, 35-40 minuta.