Slatki božićni kruh
Pomiješajte kvasac s toplom vodom i pola žličice šećera. U lončiću pomiješajte mlijeko i kukuruzni škrob i kuhajte dok se ne zgusne. Maknite s vatre, premjestite u posudu te umiješajte maslac i med. Miješajte dok se ne otope i smjesa postane glatka.
Dodajte jaje, šećer, ekstrakt vanilije i rum. Umiješajte kvasac, pa dodajte koricu limuna i naranče, brusnice i kandirano voće. Na kraju umiješajte sol i brašno, pa mijesite oko 8 minuta ručnim mikserom, ili dok smjesa ne postane glatka. Pokrijte zdjelu i ostavite na toplom oko 90 minuta, dok tijesto ne udvostruči volumen. Oblikujte kuglu, stavite u kalup za tortu promjera 18 cm te pokrijte i ostavite da se diže na toplom još 90 minuta, ili dok ne naraste do vrha kalupa.
Pecite na 160 °C 50-60 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. Premažite namazom od lješnjaka, pospite lješnjacima i ukrasite čokoladom.