Štruca s Garden good orašastim plodovima
U posoljenu vodu stavite kuhati ciklu narezanu na sitnije komade. Nakon 30 minuta procijedite. Dok se cikla kuha na maslinovom ulju, na srednjoj vatri dinstajte nasjeckani luk i svježe gljive narezane na ploške. Kad su ispustile većinu tekućine dodajte soja sos, pecite još minutu, ubacite sitno sjeckani češnjak i stavite sa strane.
U multipraktiku pulsirajte orašaste plodove par puta, pa dodajte dinstane gljive, dimljenu papriku, ružmarin, majčinu dušicu, kečap, soli i papra po želji. Potom dodajte ciklu i ocijeđenu leću te ponovno pulsirajte. Nemojte previše miksati kako biste sačuvali nešto teksture. U posudu stavite lanene sjemenke i prekrijte ih s 50 g kipuće vode te ostavite da malo odstoji. Prebacite smjesu iz multipraktika u posudu pa dodajte brusnice i dobro promiješate. Po potrebi dodajte krušne mrvice.
Kompaktnu smjesu utisnite u formu za pečenje kruha koji ste obložili papirom za pečenje, poravnajte špatulom i pecite 40 minuta na 200°C.
Dobar tek!