Svečana riblja pita
Poriluk operite i narežite na ploške.
Ulijte mlijeko u posudu i dodajte zamrznutu ribu, lovorov list, češnjak i posolite s pola žličice soli. Kad provrije kuhajte 10 minuta pa procijedite tekućinu (sačuvajte ju za umak) i očistite ribu od kostiju.
U posudu stavite maslac pa dodajte poriluk. Dinstajte na laganoj vatri oko 7 minuta pa dodajte brašno. Nastavite dinstati još nekoliko minuta na laganoj vatri pa dodajte procijeđeno mlijeko. Začinite solju i paprom. Dodajte koricu limuna, grašak i očišćenu ribu te promiješajte.
Rasporedite smjesu s ribom u dvije manje posude (26*15 cm) ili jednu veću (35*20 cm) pa prekrijte lisnatim tijestom. Zarežite nekoliko otvora za paru, premažite pitu razmućenim jajem i pecite 35 minuta na 180 C.