Svinjski odresci u umaku od piva s gljivama i suhim šljivama
Svinjske odreske posolite, popaprite i uvaljajte u brašno. U tavi zagrijte ulje na jakoj vatri i pecite odreske 2,5 minute sa svake strane ili dok ne dobiju zlatnu koricu.
Izvadite ih iz tave i dodajte očišćene gljive i češnjak koji ste sitno nasjeckali. Posolite i popaprite. Pecite oko 7 minuta na laganoj vatri, često miješajući, dok gljive ne dobiju boju pa dodajte šljive i podlijte pivom.
Vratite meso u umak i kuhajte poklopljeno, oko 30 minuta na laganoj vatri, dok meso ne omekša. Ako sva tekućina ispari po potrebi dodajte vode.
Dodajte vrhnje za kuhanje i prokuhajte još minutu. Kušajte nedostaje li jelu začina i prilagodite.
Servirajte s pire krumpirom, tjesteninom ili njokima uz čašu tamnog piva.
Dobar tek!