Tacosi s piletinom
Tacose s piletinom na slici pripremila je Maja Šuput u kulinarskoj emisiji Kuhinje svijeta #skuhanodoma koju možete pogledati na našem YouTube kanalu.
Recept by eardur
Pomiješajte sve sastojke za marinadu dok se dobro ne sjedine pa dodajte piletinu u marinadu i ostavite da se marinira u hladnjaku dok pripremite salsu.
U zdjeli pomiješajte sitno sjeckani luk, chili, sok od limete, smeđi šećer i sol. Ostavite da se luk marinira oko 5 minuta dok nasjeckate rajčice i peršin ili korijander. U zdjelu dodajte nasjeckanu rajčicu i začinsku travu pa promiješajte da sve sjedini. Probajte salsu i dodajte još soli ako je potrebno.
Avokado prepolovite, izvadite košticu i izdubite pa vilicom zgnječite s limunovim sokom, maslinovim uljem, te začinite sa soli i češnjakom u prahu.
Piletinu izvadite iz marinade. Zagrijte tavu na jačoj srednjoj vatri, dodajte malo maslinovog ulja pa pecite piletinu sa svake strane oko 8 minuta (ukupno 16). Radite tako da svako 3 minute preokrenete piletinu da se ravnomjerno peče i ne zagara.
Izvadite piletinu s grill tave, prekrijte tanjurom ili aluminijskom folijom i ostavite da odstoji 5 minuta prije nego je narežete na komadiće.
Tortilju lagano smočite i tostirajte na malo ulja. Napunite piletinom, salsom, kremom od avokada i salatom.
Video recept pogledajte u zabavnoj kulinarskoj emisiji Kuhinje svijeta na našem YouTube kanalu.
Dobar tek!