Tiramisu s jabukama
Ogulite jabuke i narežite ih. U posudu stavite narezane jabuke, med i cimet. Stavite na srednju vatru i povremeno miješajte. Kuhajte 10 minuta ili dok jabuke ne omekšaju i tekućina se počne zgušnjavati. Maknite s vatre i ostavite nadjev da se ohladi do sobne temperature.
Ručnim mikserom izradite mascarpone s posnim sirom, vrhnjem za šlag, vanilin šećerom i medom.
Pomiješajte cimet, toplu vodu i rum. Piškote kratko umočite u tekućinu i složite ih u dublju posudu. Pokrijte prvi sloj keksa s polovicom smjese od jabuka, a zatim s polovicom smjese s mascarponeom. Ponovite postupak. Stavite u hladnjak na barem 3 sata, idealno preko noći. Ako želite urednije kriške tiramisua, prije posluživanja ga 30 minuta stavite u zamrzivač.
Prije posluživanja, pospite vrh mješavinom kakaa i cimeta.