Tiramisu s pistacijama
Pistacije očistite, zagrijte na suhoj tavi (tako da se lakše samelju) i potom usitnite u jakoj sjeckalici dok ne dobijete pastu.
Na laganoj pari ručnim mikserom istucite jaja, žumanjke i šećer dok sve ne postanu svijetli i pjenasti (oko 10 minuta). Maknite s pare i ostavite 5 minuta da se smjesa ohladi.
Ručnim mikserom miješajte pastu od pistacija i mascarpone, oko 1 minute ili dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Spojite smjesu s jajima i mascarpone i miksajte još 1-2 minute dok se sve potpuno ne poveže. Ostavite sa strane.
U drugoj zdjeli miksajte ohlađeno vrhnje dok ne dobijete šlag. Špatulom nježno umiješajte šlag u kremu od mascarponea.
Pripremite pekač ili zdjelu za serviranje u koju ćete slagati tiramisu. U plitkoj, velikoj zdjeli pomiješajte kavu i rum. Piškote kratko umačite u kavu i slažite na dno zdjele. Preko piškota rasporedite polovicu pripremljene kreme te zagladite špatulom. Na kremu rasporedite ostatak namočenih piškota. Na vrh kremu nanesite s pomoću slastičarske vrećice i nastavka za dekoriranje. Po želji pospite sjeckanim pistacijama.
Ostavite tiramisu u hladnjaku preko noći.